موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/174114 :کد

دیوار تعرفه‌ای ترامپ، سد یا سیل تورم

دیوار تعرفه‌ای ترامپ، سد یا سیل تورم

  پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ — ۱۱:۲۹
تعداد بازدید : ۱۱   
 تحلیل ایران -دیوار تعرفه‌ای ترامپ، سد یا سیل تورم

تاکید کشورهای جهان بر تصمیم‌های متقابل به دنبال اعلام تعرفه‌های تجاری از سوی دولت ترامپ، اقتصاد آمریکا را در معرض افزایش تورم و رکود قرار می‌دهد.

به گزارش تحلیل ایران ،دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دیروز چهارشنبه اعمال تعرفه‌های گمرکی جدید و گسترده را علیه بسیاری از کشورهای دوست و دشمن خود اعلام کرد؛ اقدامی که او آن را «اعلام آزادی اقتصادی برای ایالات متحده» توصیف کرد.رئیس‌جمهور آمریکا در یک سخنرانی از اعمال تعرفه‌های گمرکی چندین درصدی بر کالاهای وارداتی از ۱۸۵ کشور خبر داد، فهرستی طولانی که نام روسیه در آن دیده نمی‌شود. ترامپ گفت: «آمریکا دیگر نمی‌تواند به سیاست تسلیم اقتصادی یک‌جانبه خود ادامه دهد. ما نمی‌توانیم کسری بودجه کانادا، مکزیک و بسیاری از کشورهای دیگر را پرداخت کنیم. ما کسری بودجه بسیاری از کشورها را پرداخت می‌کردیم، اما دیگر این کار را نمی‌کنیم».این اقدامات ترامپ شامل اعمال مالیات ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی و ۲۰ درصدی بر سایر واردات است اما شرکای تجاری خاص آمریکا را با نرخ‌های بالاتری هدف قرار داده است. این تعرفه‌ها قرار است از امروز پنجشنبه اجرایی شود.بر اساس این تصمیم، نرخ تعرفه کالاهای وارداتی از چین ۳۴ درصد، واردات از ژاپن ۲۴ درصد واردات از اتحادیه اروپا ۲۰ درصد و کره جنوبی ۲۵ درصد، ژاپن ۲۴ و هند ۲۶ درصد اعمال شده است.طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، دولت ترامپ امیدوار است که با اعمال تعرفه‌ها کسری تجاری آمریکا را کاهش دهد و صنعت بومی این کشور را تحریک کند، اما اتاق بازرگانی ایالات متحده این اقدامات سریع را موجب ایجاد فشار مالیاتی گسترده بر مصرف‌کنندگان و تهدیدی برای افزایش شدید قیمت‌ها و کاهش رشد اقتصادی در آمریکا دانست.

 

تصمیم متقابل شرکای تجاری آمریکا

 

تصمیم ایالات متحده با واکنش سریع تعدادی از کشورها و شرکای تجاری روبرو شد.وزارت بازرگانی چین با بیان اینکه «تصمیم واشنگتن نمونه بارز قلدری یک‌جانبه است»، تأکید کرد که پکن اقدامات متقابلی را انجام خواهد داد.این وزارتخانه تأکید کرد که چین به‌شدت با تعرفه‌های آمریکا مخالف است و اقدامات متقابلی را برای حفظ حقوق و منافع خود انجام خواهد داد.در بیانیه وزارت بازرگانی چین همچنین آمده است: این تعرفه‌ها «توازن منافعی را که طی سال‌ها مذاکرات تجاری چندجانبه به دست آمده نادیده می‌گیرد».در مورد دولت برزیل، این کشور تعرفه‌ها را «نقض تعهدات ایالات متحده در قبال سازمان تجارت جهانی» دانست و متعهد شد که «از تولیدکنندگان خود حمایت کند».در همین حال، سرپرست ریاست جمهوری کره جنوبی دستور داد تا در پاسخ به این هزینه‌ها تمام اقدامات ممکن را انجام دهد. وی وضعیت را بسیار خطرناک توصیف کرد. به گفته دبیرکل دولت ژاپن، این اقدام آمریکا مایه تأسف است وی به‌شدت خواستار بازنگری در تعرفه‌ها شد.به نوبه خود، رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، تعرفه‌ها را به‌عنوان ضربه‌ای قوی برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان در سراسر جهان توصیف کرد و تمایل خود را برای مذاکره ابراز کرد، اما به تدارک اتحادیه اروپا برای اقدامات متقابل نیز اشاره کرد. فون در لاین تأکید کرد که عواقب تعرفه‌های آمریکا برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان وحشتناک خواهد بود وی تاکید کرد که این تعرفه‌ها ضربه‌ای قوی برای اقتصاد جهانی خواهد بود.

 

کانادا که مشمول تعرفه ۲۵ درصدی بر محصولات خود و ۱۰ درصدی تعرفه صادرات انرژی شده، نسبت بهازدست‌دادنن یک میلیون شغل و افزایش قابل‌توجهه قیمت مواد غذایی هشدار داده است. به گزارش نیویورک پست، تحلیلگران کانادایی نسبت به‌احتمال ورود این کشور به رکود اقتصادی در صورت ادامه بدونحل‌وفصلل این اقدامات هشدار دادند. به گزارش سی‌ان‌ان بیزینس، اتحادیه اروپا این تصمیم ترامپ را «نامتناسب» توصیف کرد و کمیسیون اروپا نیز قصد خود را برای پاسخگویی تدریجی با اقدامات متقابل برای حفاظت از منافع بازار مشترک اروپا نشان داد.به گزارش روزنامه سان ایرلند، ایرلند هم با ابراز نگرانی زیاد درباره پیامدهای تصمیم ترامپ پیش‌بینی کرده حدود ۸۰ هزار شغل ازدست‌رفته و تأثیر مستقیم برشرکت‌های چندملیتی فعال در قلمرو این کشور داشته باشد به‌طوری‌که ممکن است دولت ایرلند مجبور به لغو بسته حمایتی معیشتی به ارزش ۲.۲ میلیارد یورو (۲.۴ میلیارد دلار) شود .به گزارش خبرگزاری نیوز استرالیا، آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا گفته، این تعرفه‌ها بیش از آنکه به نفع آمریکا باشد به آمریکا آسیب می‌رساندوی بر آمادگی دولتش برای بازنگری در روابط تجاری با ایالات متحده در صورت ادامه سیاست های حمایت گرایانه ترامپ تاکید کرد.

 

زیان بیش از ۲ تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا به دنبال تصمیم‌های تعرفه‌ای ترامپ

 

به محض اعلام این تصمیم، بازارهای مالی شاهد افت محسوسی بودند، به طوری که قراردادهای آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ ۱.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص نزدک ۲.۴ درصد سقوط کرد که تحلیلگران این موضوع را نشانه ای از افزایش نگرانی‌ها در مورد احتمال ورود اقتصاد ایالات متحده به موجی از تورم مجدد و رکود دانستند.

 

هزینه اقتصادی سنگین کسب درآمدهای گمرکی ۷۰۰ میلیارد دلاری برای آمریکا

 

اقتصاددانان همچنین تأکید کردند که این اقدام ممکن است باعث ایجاد یک سری جنگ‌های تجاری شود، به‌ویژه اگر کشورهای آسیب‌دیده تعرفه‌های متقابلی را بر صادرات آمریکا اعمال کنند که می‌تواند زنجیره‌های عرضه جهانی و قیمت مواد اساسی را تحت‌تأثیر قرار دهد.درحالی‌که ترامپ این اقدام را به منزله احیای حاکمیت اقتصادی می‌داند، هشدارها درباره موج جهانی آشفتگی تجاری در حال افزایش است. این واکنش‌ها نشان می‌دهد که باتوجه‌به عدم وجود هماهنگی بین‌المللی و افزایش شکاف اعتماد بین واشنگتن و شرکای استراتژیکش، ایالات متحده ممکن است در روزهای آینده با مقاومت دیپلماتیک و تجاری قابل‌توجهی روبرو شود.پیتر ناوارو، مشاور تجاری ترامپ گفته قصد دارد سالانه ۷۰۰ میلیارد دلار تنها از محل دریافت عوارض گمرکی به دست آورد جاستین فاکس، اقتصاددان آمریکایی در مقاله‌ای که توسط بلومبرگ منتشر شده است، این سناریوی فرضی را موردبحث قرار داده است:

 

به گفته ناوارو، طرح ترامپ مبتنی بر اعمال ۱۰۰ میلیارد دلار تعرفه بر واردات خودرو و ۶۰۰ میلیارد دلار دیگر برای کالاهای وارداتی مختلف است که معادل حدود ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا می‌شود.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :